Дигитална библиотека

Печатен ISBN: 978-954-770-469-5

Авторски права
© Зографска света обител
©  Фондация „Наследство на Зографската света обител“

Света Гора, 2022 г., 992 с.

Нашата вяра, надежда, любов

Макариополски Епископ д-р Николай, Ахимандрит д-р Серафим

Изданието обединява в едно книжно тяло познатите и вече издадени от издателството ни три отделни книги.

„Нашата вяра“ повече от половин столетие е книгата, която въвежда поколения българи в началата на православната вяра. В нея кратко и ясно са преразказани основните събития от свещената история на Стария и Новия Завет. Следващата част съдържа изяснение на богооткровените истини, изложени в Символа на вярата. Тук ще намерим и въвеждане в смисъла на християнския живот, изявен в църковните Тайнства. Последната част е посветена на християнското богослужение и православния храм.

„Нашата надежда“, втората книга от трилогията на архимандрит Серафим, е прекрасен опит да бъдат показани истинските причини за неизбежните житейски скърби. В нея намираме и задълбочено разбиране къде трябва да бъде търсено действителното блаженство на създадения по Божий образ човек. Авторът използва известната проповед на Спасителя, Който говорел на хората от едно възвишение близо до Тивериадското море. Въз основа на провъзгласените от нашия Господ девет блаженства е изложено евангелското учение за  смисъла от следването на християнските добродетели и за последствията от съгласието с греха.

В третата част на трилогията, „Нашата любов“, архимандрит Серафим разкрива със свойственото си просто, но дълбоко слово какъв е новозаветният прочит на Божиите заповеди, дадени на израилския народ на Синай.

Може да получите пълен достъп до всички книги, статии и периодични издания в нашата онлайн библиотека, като закупите абонаментен план. Цената на абонаментния план за един месец е 9.50 BGN лева, а за година 95 BGN.
Ако желаете да закупите книгата на хартиен носител, моля обадете се на +359 879 893 461 или пишете имейл на zograf.nasledstvo@gmail.com

Чети онлайнВход за абонатиНови клиенти

При закупен абонамент на това място ще се визуализира книгата.