Дигитална библиотека

Серия: Поредица „Духовни слънца“

Печатен ISBN: 978-954-770-437-4

Авторски права
© Зографска света обител
© Фондация "Наследство на Зографската света обител"

Света гора, 2018 г., 272 с.

Подвижници в света. Том 1

В небесното войнство на Православната ни Църква много пресветли звезди, сиреч светци, принадлежат към лика на миряните. Светостта, не е привилегия и изключително достояние на монасите и свещениците, но е възможност за всеки християнин, който има правилна вяра, покаяние и воля за борба. Светостта е дар от нашия Творец, но за да стане човек способен да вмести в себе си този дар, е необходим християнски подвиг, чрез който душите и телата се подготвят не само да приемат Божията благодат, но и да я съхранят, да не я загубят. В книгата се разказва за наши съвременници, пребиваващи в света, които продължават древната традиция на живот в Христа и с подвизите си ни въодушевяват да отхвърлим малодушието си, да пренебрегнем множеството „справедливи“ оправдания и смело да следваме техния светъл пример.

Първият том на книгата съдържа 20 биографии на клирици и миряни, живели през втората половина на 19 век до края на 20 век. Включени са и 45 „чудесни и поучителни истории“ от същия период.

Разказите са събрани от монасите на една светогорска килия, които желаят имената им да останат неизвестни.

Българското издание е оформено с авторски графични рисунки. Включени са и запазени фотографии на някои от описаните в книгата „подвижници“. Книгата представлява интерес за всеки, който искрено обича Христа.

 

Може да получите пълен достъп до всички книги, статии и периодични издания в нашата онлайн библиотека, като закупите абонаментен план. Цената на абонаментния план за един месец е 9.50 BGN лева, а за година 95 BGN.
Ако желаете да закупите книгата на хартиен носител, моля обадете се на +359 879 893 461 или пишете имейл на zograf.nasledstvo@gmail.com

Чети онлайнВход за абонатиНови клиенти

При закупен абонамент на това място ще се визуализира книгата.