Дигитална библиотека

Печатен ISBN: 978-954-770-456-5

Авторски права
© Зографска света обител
© Фондация "Наследство на Зографската света обител"

Света Гора, 2020 г., 44 с.

Грях ли е любовта?

Архимандрит д-р Серафим (Алексиев)

На Синайския връх Бог се явил на Мойсей и дал своя първи Завет към израилския народ. За потвърждение на това събитие Той написал по чуден начин върху две каменни плочи десет Свои заповеди към людете Си. Повечето израилтяни, обаче, възприели Божиите наредби по един чисто юридически начин. Те ги изпълнявали формално, поради което не можели да достигнат истинска близост със Своя Творец.
При въплъщението Си Господ Иисус Христос показал на хората, че същността на Неговите заповеди е любовта – към Бога и към ближния.
Настоящата книжка е част от известната творба на архимандрит Серафим “Нашата любов”. Издаваме отделно тълкуванието на седмата Божия наредба, поради действителната нужда на днешните хора да преоценят проблема за любовта в светлината на неподправеното християнско предание.

Може да получите пълен достъп до всички книги, статии и периодични издания в нашата онлайн библиотека, като закупите абонаментен план. Цената на абонаментния план за един месец е 9.50 BGN лева, а за година 95 BGN.
Ако желаете да закупите книгата на хартиен носител, моля обадете се на +359 879 893 461 или пишете имейл на zograf.nasledstvo@gmail.com

Чети онлайнВход за абонатиНови клиенти

При закупен абонамент на това място ще се визуализира книгата.